Rotonda Sant Jordi Desvalls

Aquest projecte per la rotonda de Sant Jordi Desvalls va començar el 2020, amb la idea que siguin dues escultures en una, amb l’acer termo lacat amb dos colors, un per cada costat de les peces corbades. La part que es veu venint des de Girona té colors amb reminiscències Romàniques, amb la utilització de l’or, terres, vermells i ocres. Simbolitza un estat interior, de pensament i de meditació. La part posterior es més lúdica, energètica, amb llums i reflexos que simbolitzen moviment, ball, onades, Mediterrani.

La proposta ja té patrocinador, esperem que l’ajuntament de Sant Jordi la presenti a Carreteres.

Vista Est

Aquesta obra és part i/o resum d’una sèrie de pintures escultòriques anomenades “reflexions” en què es contraposen diferents superfícies metàl·liques a la manera de collage tridimensional. Aquest tipus de superfície està composta per una estructura vertical amb forma monolítica i envoltada amb unes xapes corbades fixades a la mateixa estructura central.

L’estructura central és construïda amb acer soldat, mat. La força del color òxid serà creat per la intempèrie sobre el metall, que es tornarà cada any més ataronjat.
Les xapes corbades fixades a terra i a la part superior de l’estructura central estan pintades. La seva curvatura donarà peu a uns reflexos molt suaus. La superposició de les plaques de metall amb ondulació em permet jugar també amb les ombres i deixar que l’obra pugui expressar-se depenent de la llum del seu entorn. Aquesta combinació de superfícies de color mat amb altres brillants ja va ser el resultat d’una recerca anterior, que es va definir en una sèrie que vaig exposar a Tòquio anomenada “Praxis”. Aquesta sèrie és per mi molt clàssica en el sentit de l’equilibri i l’harmonia, però ara hi afegeixo moviment i una mena de joc de colors i ambient a mesura que la girem. És una derivació directa de la meva obra dels últims anys, amb un afegit extern, l’acer, que li dóna tot el sentit i la profunditat requerits. Aquesta escultura està pensada per a una rotonda, en aquest cas la vaig dibuixar i pensar per a la rotonda de Sant Jordi Desvalls.